23 lokakuuta, 2013

Toivepostaus: Näin teen bannerini.

Hei kaikille! Päätin toteuttaa näin oman syyslomani kunniaksi toivepostauksen "Näin Teen Bannerini". Sitä on toivottu jo muutamaan otteeseen ja en millään ole saanut aikaiseksi tehdä tätä.  Toivottavasti pidätte.

Bannerin teko lähtee ihan siitä, että saan sähköpostiini pyynnön, bannerin tekoon. Sähköpostini on: he-ka@live.com Tällä hetkellä on aika paljon ruuhkaa, joten jotku bannerit voivat jälleen myöhästyä. 
 Seuraavaksi tietystikkin avaan sähköpostini ja katson kuka banneria pyytää ja tarkistan kuvien määrän ja malli- toiveen. Jos ei ole mallia tai kuvat on liian huonoja niin lähetän takaisin viestin: "näillä resursseilla en saa tehtyä mieleistäsi banneria, joten toivon sinun laittavan lisää kuvia tai etsimään uuden tekijän." Kuvat tallennettuani avaan Photoshopin ja laitan mukavaa musiikkia taustalle.

Photoshopin avattuani avaan tässä tapauksessa Safarin ja siirryn katsomaan malli toivetta. Samalla muodostan päässäni vision miten bannerin toteutan, selaan kuvia ja mitetin miten kaikki osat laitetaan mihinkin ja millä tekniikalla.
Itse teko vaiheen alotan lisäämällä kaikki kuvat, mitä aijon bannerissa käyttää ja lisään taustan/tausta kuvion johon bannerin teen. Eli aloitan yksinkertaisemmasta asiasta, kuten tässä tapauksessa muodostin suorakulmion ja rajasin haluamani kuvat mallin mukaisesti. Mielestäni yksinkertaisin ja ns. isoin näkyvä asia bannerissa on helpoin aloittaa.
Seuraavaksi teen kaikki erikoisemmat rajaukset ja muut kuvien kautta tulevat yksityiskohdat. Samalla mietin myös bannerin ns. teemaa. Rajausten jälkeen teen teemasta lopullisen, kuten nyt sininen ja valkoinen ulkonen hehku oli teemana ja varjostetut kuvat. Lisään samalla muut yksityiskohdat kuten erilaiset kuviot.
Sitten vielä kokoan bannerin. Sommittelen tehdyt asiat yhteen, lisään vesileiman ja valmista tuli. Tallennan bannerin png. muotoon ja psd. muotoon mikäli bannerin tilaaja ei olekkaan tyytyväinen, niin voin vielä tehdä muutoksia. 
Sitten vaan sähköposti auki ja banneri menemään sen tilaajalle. Bannerin tekoon mulla voi mennä monta päivää ihan siitä syystä, koska haluan tehdä ne mahdollisimman huolella ja siten, että minulla olisi motivaatio tehdä. Ja muistakaa, kun tilaatte että teen tämän vapaaehtoisesti omasta tahdosta teille ilman minkäänlaisia maksuja. Saatte toki lähettää uudestaan sähköpostia jos bannerin tilauksesta on monta viikkoa eikä mitään kuulu. Unohdan helposti yhden tai kahden sähköpostin bannereihin liittyen. Niitä on nytkin tulossa neljä tämän lisäksi, joten olkaa kärsivällisiä.

-Heidi

2 kommenttia:

  1. Isokiitos bannerista! Tää oli aivan mahtava ja ylitti ootokset! :)

    VastaaPoista