25 joulukuuta, 2013

Millainen Pokeri on ratsastaa?

Päätin tehdä postauksen Pokerin ratsastettavuudesta. Moni valmentaja sanoo, että Pokeri on hyvin omanlaisensa. Se ei soveltunut ratsastuskouluun, kun oli siellä koe-ajalla muutama vuosi sitten. Pokerista löytyy perjaatteessa neljä eri hevos-modia.
Moni luulee, että Pokerin saa tosta noin vaan kulkemaan hyvin ja tekeen mitä haluu. Pokeri on oikeasti vaikea hevonen. Sen kanssa saa tehdä töitä ihan tosissaan.

"Ponikoulu"  eli kuhan vaan menen. Pokeri varmaan tietää millon sillä on lapsia kyydissä. Aina pienten tunneilla se on rauhallinen ja kuhan humputtaa vaan menemään. Siltikään en sanoisi Pokeria luotto-ratsuksi, sillä jos joku lapsi vetää kunnolla suusta tai täräyttää pohkeet ihan täysiä kylkiin tms. niin Pokeri kyllä ilmoittaa asiasta reagoimalla hyvinkin selkeästi tähän. Välillä voi sattua päiviä, että hevonen juoksee vaan ja lapset koittavat saada Pokerin pysähtymään ilman minkään laista reagtiota.

"Juoksen" Yksi Pokerin osista on alta juoksu hevonen. Jonakin päivinä saa vaan pidättää, pidättää, pidättää ja pidättää ilman minkään laista reagtiota. Semmosset päivät on niitä pahimpia. Itse menetän hermoni ja rupeen vaan kiskomaan ja kävelemään enkä loppujen lopuksi saa oikeastaan mitään aikaiseksi. Tälläisissä tilanteissa teen ongelman ratkaisemiseksi: Ensinnäkin nollaan pääni pysähdyn hengittämään ja alottamaan kokonaan alusta pehmeällä kädellä ja istunnalla. Toiseksi teen paljon pysähdyksiä ja siirtymisiä todella pienellä eteen ajavalla avulla. Pahimmassa tapauksessa nousen pois selästä, laitan kentän portin kiinni ja päästä pokerin irti juoksemaan yksinään. Siitä se innostuu ja saa purettua kasaantuneen energiansa.

"Olen täydellinen" Tää on se Pokeri johon mä aina tähtään ja haen. Tää modi on semmonen, että Pokeri on ohjan ja pohkeen välissä, kuuntelee istuntaa ja käyttää selkää (Jolloin istuminen perusistunnassa on mahdollista). Ravi on lennokasta ja ns. seisahtuvaa. Pokeri tekee ihan mitä vaan tossa moodissa. Se on ihan paras! Pääseminen tuohon pisteeseen on mulle ihan suunnaton ongelma perus kolmipalalla. Oon saavuttanu ton ehkä viisi kertaa, kun siirrytään pelhameihin tai kankiin niin toi on aika helppo saada. Tai ainakin mun, kun tunnen hevosen niin hyvin.

"Kuolaimen alla, pomppu, pukki, ylienergia = pakko saada juosta" Toi tulee yleensä vaan sillon, kun en anna Pokerin juosta ja erityisesti pelhameilla (käytetään kumi-pelhameita) johtuen kuolaimen kovuudesta. Se on aavistuksen liian kova pokerille, jolloin se kääräsee niskansa alas ja rupee nostaa laukkaa pomppimaan ja hyppimään. Sama tapahtuu nivelillä, jos en anna sen juosta tai jos harjoituksessa on kertynyt painetta.

Toivottavasti piditte! Toteutan teidän toiveita vielä lisää, näkemisiin. Huomenna on luvassa esteitä, pitkästä aikaa.

-Heidi

6 kommenttia: